TRABZON / YOMRA - Merkez Ortaokulu

Mrt

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Suzan Topal rehberliğinde Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları-HOPO Proje Yarışması kapsamında başlattığımız iki projemiz bulunmaktadır.

Mrt

Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Suzan Topal rehberliğinde Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları-HOPO Proje Yarışması kapsamında hazırlanan ve eTwinning platformunda da genişleterek daha kapsamlı hale getirmeye çalıştığımız El Ele Daha Güçlüyüz adlı projemiz kapsamında Şubat ayı içerisinde Kızılay tanıtıldı.

Ock

Yomra Merkez Ortaokulu olarak Avrupa Okul Ağı "The eSafety Label Community" tarafından verilen okulda güvenli internet kullanımı ile ilgili "E-Safety Gold Label (Güvenli İnternet Altın Etiket) almaya hak kazanmıştır.

Ock

Okulumuz konferans salonunda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Alparslan Bayrak tarafından güvenli internet kullanımı, siber zorbalık ve teknoloji bağımlılığı konularında öğrencilerimize sunum yapıldı.

Kas

İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle beraber, gelişmiş ülkeler geleceğe yönelik yeni stratejiler geliştirmeye başladılar. Bunlardan  en önemlisi, teknoloji ile paralel gelişmekte olan yazılımdır. Yazılım günümüzde hayatımızın her alanında gerekli duruma geldi. Bunun farkında  olan ülkeler  eğitim sistemlerinde temel baz alarak müfredatlarına "Her Kademe Kodlama Dersi" eklediler.