Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. Yıldönümü, okulumuzda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Kutlama programına İlçemiz Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Jandarma Komutanı Hasan Zeki Uzunöz, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Ergüden, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Yıldırım, daire amirleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Yomralı vatandaşlar katıldı.

Ekm

7A ve 7B sınıfları Trabzon’daki Türk tarih ve kültürünün en estetik özelliklerini yerinde inceledi. Kanuni Evi ve Fatih Büyük Camii’ni gezen öğrencilere yerinde bilgiler verildi. Kanuni evinde tarihi şahsiyetlerin balmumu heykelleri ve çeşitli giysilerle fotoğraf çektiren öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Bu etkinliği düzenleyen Serap DEMİR, Mehmet BİRİNCİOĞLU ve Emine DEMİRCİ öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

6D sınıfı öğrencilerimiz, Ali Kemal Sadıkoğlu ve Meltem Kılıç öğretmenlerimizle birlikte Trabzon Şehir Müzesini gezerek Trabzon ilimize ait kültürel değerleri yakından gördüler. Ardından Boztepe seyir terasına çıkarak güzel bir gün geçirdiler.

Ekm

Sosyal, kültürel ve tarihi bağların toplumsal birlikteliğin oluşmasındaki rolünü kavramak amacıyla 6/A ve 6/F sınıfı öğrencileri önce Trabzon Şehir Müzesini gezerek Trabzon ilimize ait kültürel değerleri yakından görme fırsatı buldular. Ardından Boztepe Seyir terasına çıkarak şehrin güzelliği eşliğinde keyifli vakit geçirdiler. Bu etkinliği düzenleyen Serap DEMİR, Kübra BAYINDIR, Meltem KILIÇ ve Mehmet BİRİNCİOĞLU öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak yeni okul kıyafetlerimiz, 5. sınıf öğrencilerimiz için zorunludur. 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz, ellerinde bir önceki okul kıyafetlerimiz varsa, dilerlerse bu kıyafetleri de kullanabileceklerdir.

Ara

Yomra Merkez Ortaokulu öğretmenlerinden Kübra ERDÖL DÜZGÜN'ün başlattığı " HER ÖĞRENCİ BİR KİTAP" adlı kampanya sayesinde bir okulun kütüphanesi daha kitapla doldu.

Ara

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Neşe YAYLI koordinatörlüğünde 7/f ve 7/A sınıfı öğrencilerimizle Polonya, Litvanya ve Portekiz ile 'Cultural Diversity' adlı projemiz ve Belçika, İspanya ve İtalya ile de 'Let's  Interact' adlı projelerimiz başlamıştır.

Ara

Yomra Merkez Ortaokulu olarak Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde ve Tüm Kalkınma ve İşadamları Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon Şubesi'nin ortaklığında yürütülen HOPO Proje Yarışması kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Suzan Topal tarafından yürütülen İyilik Kalplerimizde projesinin çalışmaları başladı.

Ara

Erasmus+ KA227 Arts For Inclusive Education adlı projemizin ikinci hareketliliğinde İspanya Barselona Picasso Müzesinde VTS kurs eğitimi aldık.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Suzan Topal ve Zehra Atasoy tarafından yürütülen Yıldızlı Günler eTwinning projesinde öğrenciler ilk etkinliklerini yaptı.

Ekm

2020-1-IT02-KA229-079032_6 nolu Erasmus+ Exploring Natural and Cultural Treasures in Europe adlı projemizin ilk hareketliliği 23-27 Eylül tarihleri arasında Letonya'nın Riga şehrine yapıldı. Okulumuz İngilizce öğretmeni Neşe Yaylı ve Fen Bilimleri öğretmeni Rukiye Genç'in katıldığı projede öncelikli olarak yönetim konuları ele alınmış olup, proje hareketlilik programı ve okulların görev paylaşımları revize edilmiştir.