Uluslararası eTwinning Projelerimiz

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Neşe YAYLI koordinatörlüğünde 7/f ve 7/A sınıfı öğrencilerimizle Polonya, Litvanya ve Portekiz ile 'Cultural Diversity' adlı projemiz ve Belçika, İspanya ve İtalya ile de 'Let's  Interact' adlı projelerimiz başlamıştır.

Cultural Diversity projesi ile öğrencilerimiz  şu soruyu cevaplayacaklardır: Kültürel çeşitlilik nedir, onu bilmek neden önemlidir? Öğrencilerimiz ayrıca ülkeleriyle ilgili bilgileri ortak okullarıyla paylaşacaklar. Belirli bir ülkede kutlanan gelenek, görenek ve bayramlarla ilgili sunumlar hazırlayacaklardır. Öğrenciler ortak ülke hakkında öğrendiklerini değerlendirecek, iki kültür arasındaki farklılıklar ve benzerlikler hakkında düşüneceklerdir. Yeni teknolojileri güvenli bir şekilde öğrenerek ve kullanarak, öğrencilerin gelecekteki öğrenmeleri için gerekli olan temel yeterliliklerini artıracak olan BİT becerilerini geliştireceklerdir.

Let's Interact projesi  öğrencilerimiz epostalar, video mesajları ve sunumlar yoluyla kendilerini tanıtacaklar. Ayrıca birbirlerinin kültürünü de tanıyacaklar: BIT araçları ve web 2.0 araçlarıyla ikamet yeri, okul, ülke, ünlü insanlar, tipik tatiller, ulusal yemekler vb.. Ayrıca birlikte nihai bir ürün yapacaklar (film,...) Sonunda birbirlerine (dijital) bir teşekkür kartı gönderecekler. Öğrencilerimiz proje başlangıcından bu yana proje için logolar tasarladılar, twinspace Forum alanını kullandılar, kendilerini tanıtan dijital kartlar hazırladılar, email gönderdiler ve quizlere katıldılar. Proje boyunca farklı aktiviteler yapacak öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

08-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-2021

Yayın: 08.12.2021 - Güncelleme: 08.12.2021 09:56 - Görüntülenme: 333