TRABZON / YOMRA - Merkez Ortaokulu

e-Güvenlik Politikamız

E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKAMIZ ve KURALLARIMIZ

AMAÇ:

• Trabzon-Yomra Merkez Ortaokulu, e-güvenlik çalışmaları ile internet, bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını amaç edinmiştir.

• İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle, herkes, riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir.

• Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

SORUMLULUKLAR:

• E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak.

• Olumlu öğrenme aşamasında mesleki gelişim için sorumluluk almak.

• Okulu ve içerisindekileri korumak için e-güvenlik konusunda sorumluluk almak.

• Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak.

• Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi gözlemleyip ilgili birimlere iletmek.

OKUL WEB SİTESİ:

• Trabzon-Yomra Merkez Ortaokulu olarak web sitemizde okulumuzun adres, telefon, faks ve e-posta adres bilgileri bulunmaktadır.

• Sitemizde yayınlanan tüm içerikler okul müdürümüzün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteye konulmaktadır.

• Okulumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır. Öğrenci çalışmaları, velilerinin izinleriyle yayınlanmaktadır.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI:

• Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile paylaşılmaktadır.

• Öğrenci içerikli tüm paylaşımlarda velilerin izinleri alınmaktadır.

• Veli izni yanında öğrencinin de izni olmadan fotoğrafı çekilip kullanılmamaktadır.

KULLANICILAR:

• Öğrenciler tarafından hazırlanacak olan bir video henüz hazırlanmadan önce, bununla ilgili görev alan öğrenciler, öğretmenlerinden izin almalıdır.

• Paylaşılan tüm öğrenci bazlı etkinliklerde, etkinlik öncesinde velilerin izinleri alınmalıdır.

• Video konferans, resmi ve onaylanmış siteler aracılığıyla yapılacaktır.

• Kullanıcılar, şahsi sosyal medya hesaplarında, okul öğrencileri ve çalışanlarının yer aldığı görselleri, okul yetkili mercileri tarafından onaylanmadan paylaşamazlar.

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI:

• İnternet; bilgiye ulaşmakta en önemli araçlardan biri haline gelmişken, bunu okuldaki müfredat ile ilişkilendirerek doğru bilgiye en güvenli şekilde öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ulaştırabiliyoruz.

• İnternet erişimlerimizi öğrencilerimizin yaş ve yeteneklerine göre entegre etmiş durumdayız.

• Tüm okulumuza ait bilişim cihazlarımızı kullanım politikamıza uygun şekilde, gerekli filtrelemeleri yaparak güvenli hale getirmiş durumdayız.

• Tüm çalışanlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz etkili ve verimli çevrimiçi materyallerin kullanımı konusunda bilgilendirilmiştir.

• E-güvenlik ve siber zorbalık konuları belli derslerimizin yıllık planlarına dâhil edilmiş olup, bu konularda yıl içinde öğrencilere bilgi aktarımı devam etmektedir.

• Çevrimiçi materyaller öğretme ve öğrenmenin önemli bir parçası olup müfredat içinde aktif olarak kullanılmaktadır.

• 11 Şubat güvenli internet günü okulumuzda kutlanmaktadır.

• Okulumuz 5651 yasasına uygun güvenlik prosedürlerini tamamen uygulamaktadır.

İÇERİK:

• Video konferans yapılırken, tüm kullanıcıların katılabileceği siteler üzerinden yapılacaktır.

• Video konferans yapılmadan önce diğer okullarla iletişim kurulmuş olması gerekmektedir.

• Okul öğrenci ve çalışanlarını ilgilendiren/içinde bulunduran tüm içerik, ancak kontrol ve onay süreçlerinden geçtikten sonra, paylaşıma açık hale gelecektir.

27-01-202327-01-202327-01-202327-01-202327-01-202327-01-202327-01-2023

Yayın: 27.01.2023 - Güncelleme: 27.01.2023 12:50 - Görüntülenme: 265